Activiteiten

Uitnodiging speciale lezing 5 februari 2017: Moslim zijn in Nederland
Speciaal voor Nederlandse bekeerlingen heeft Islamitische Stichting Nederland een interessant bekeerlingenpanel georganiseerd. Dit is in samenwerking met Islamitische Universiteit Rotterdam en Essalam Islamic Cultural Centre Rotterdam (EICC). Het thema dat centraal staat is Moslim zijn in Nederland. Toegang is (na aanmelding) gratis en zowel mannen als vrouwen zijn welkom.

Hoe richt je je leven in als bekeerling? Hoe onderhoud je een spirituele band met Allah? Hoe volg je de middenweg in de Islam? Hoe voorkom je radicalisering? Allerlei boeiende vraagstukken waar we gezamenlijk antwoord op gaan zoeken.

De sprekers zijn gerenommeerde deskundigen: Prof. dr. Özcan Hıdır (Islamitische Universiteit Rotterdam [IUR] en Universiteit van Sabahattin Zaim Istanbul [IZU]), Anne Dijk MA (islamoloog & directeur Fahm Instituut), Alexander den Toom (islamitisch pedagogisch werker) en Jacob van der Blom (adjunct directeur EICC).

Meld je aan, maak kennis met andere bekeerlingen en beleef een gezellige, intellectuele en prikkelende middag.

Datum: Zondag 5 februari 2017

Tijdstip: 13:00 tot 16:30

Locatie: HDV Ulu Moskee, Moskeeplein 89, 3531 BX UTRECHT

Toegang: GRATIS

Aanmelden: Verplicht, via bekeerlingenpanel@diyanet.nl en vermeld naam + woonplaats.
Open dagen op 24 en 25 september 2016
Op zaterdag 24 en zondag 25 september opent onze moskee haar deuren voor geïnteresseerden. U kunt dan kennismaken met onze moskee, de Turkse keuken en een rondleiding krijgen door onze gebedsruimte. Ook kunt u eventuele vragen stellen en souvenirs kopen. U bent dan van harte welkom bij onze moskee. 


Ramadan Festival 9 juli 2016 
Dronten - In De Meerpaal in Dronten vindt zaterdag 9 juli het Ramadan Festival plaats. Het festival is een samenwerking tussen de Marokkaanse Moskee Dronten, de Turkse Moskee Dronten, de Turkse Moskee Biddinghuizen en De Meerpaal. Het festival is bedoeld om kennis te maken met verschillende culturen.

Zo is er een bazaar met verschillende marktkramen en zijn er activiteiten voor kinderen zoals instrumenten maken, cupcakes versieren en voetbal. Ook kunnen liefhebbers deelnemen aan diverse workshops zoals Turkse broden bakken en hoofddoekjes knopen.

Het Ramadan Festival vindt op zaterdag 9 juli plaats van 11.00 tot 16.00 uur. 

[FlevoPost, 3 juli 2016] Open dag op 24 en 25 mei 2014
Zaterdag 24 mei is het weer zover. Dan kan iedereen kennismaken met onze moskee, met de Turkse keuken en een rondleiding krijgen door onze gebedsruimte. Ook kunt u eventuele vragen stellen en souvenirs kopen. U bent dan van harte welkom bij onze moskee. Wij hebben er zin in, u ook?

Diyanet voetbalcup 12 mei 2013
Op zondag 12 mei 2013 worden de jaarlijks terugkerende voorrondes van de Diyanet-cup gespeeld. Ditmaal in Dronten, met als hoofdorganisator Dronten Fatih Moskee. Vijfentwintig clubs doen mee in de race om de voetbalcup én de gentlemencup. 
Foto's van dit evenement zijn te vinden op onze Facebookpagina.

De vier beste teams doen mee met de finales, die op 9 juni 2013 in Harderwijk gehouden worden. Het voetbalteam uit Biddinghuizen doet daaraan mee.

Open dag op 27 en 28 april 2013
Wat is islam? Waarom gaan moslims naar de moskee? Welke stromingen bestaan er binnen de islam? Hoe beleven Turkse Nederlanders de islam? Hoe ziet de Turkse keuken eruit? Bezoek op zaterdag 27 april en zondag 28 april 2013 de Fatih moskee in Dronten. Jong en oud, gelovig of ongelovig, iedereen is van harte welkom, welke levensvisie u ook heeft. Tussen 11:00 uur en 19:00 uur kunt u in een ontspannen sfeer kennismaken met de Turkse cultuur (en dito keuken) en de islam. Ook zijn er mogelijkheden om vragen te stellen, we beantwoorden ze graag voor u.

Met dit initiatief beogen wij alle bevolkingsgroepen in en rondom Dronten samen te brengen en tot dialoog te komen.

Open dag op 19 en 20 mei 2012
In lijn met onze traditie houden wij ook dit jaar een open dag. Op 19 mei aanstaande zijn alle belangstellenden welkom. U kunt op deze dag kennismaken met onze leden, met de beleving van de islam, een rondleiding krijgen, kennismaken met de Turkse keuken en nog veel meer. Ook kinderen kunnen zich vermaken op die dag.

U bent welkom tussen 11:00 uur en 20:00 uur.